Alergeni

1.GLUTEN

1. Cereale care contin gluten (grau, secara, orz, ovaz, grau spelt, grau mare sau hibrizi ai acestora) si produse derivate

2.CRUSTACEE

2. Crustacee si produse derivate

3.OUA

3. Oua si produse derivate

4.PESTE

4. Peste si produse derivate

5.ARAHIDE

5. Arahide si produse derivate

6.SOIA

6. Soia si produse derivate

7.LAPTE

7. Lapte si produse derivate (inclusiv lactoza)

8.NUCI

8. Fructe cu coaja (migdale, alune de padure, nuci, nuci Pecan, nuci de Brazilia, fistic, nuci de macadamia si nuci de Queensland) si produse derivate

9.TELINA

9. Telina si produse derivate

10.MUSTAR

10. Mustar si produse derivate

11.SUSAN

11. Seminte de susan si produse derivate

12.DIOXIDSULF

12. Dioxid de sulf si sulfiti în concentratii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru

13.LUPIN

13. Lupin si produse derivate

14.MOLUSTE

14. Moluste si produse derivate

Declarația nutriţională trebuie să cuprindă următoarele elemente: valoarea nutrițională exprimată în Kj și kcal, cantitatile de grăsimi exprimate în g, de acizi grași saturați exprimată în g , de zaharuri exprimată în g și de sare exprimată în g – cf art.31 din Regulamentul (UE) 1169/2011

Indicarea componentelor cu efecte alergene – cf Ordinul nr. 163/2021 si Ordinului nr.201/2022

Scroll to Top